Çerez Örnek
canlı destek

Denklik Sınavı Duyurusu 2023

Başvuru Formu İçin Tıklayınız 

YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV SÜRECİ

Ön başvuru

20 Mart -27 Mart

Sınava girmek isteyen adayların https://egetipdenklik-med.ege.edu.tr/ sitesinden 27 Mart 2023 saat 17.00’ye kadar ön başvuru yapmaları gerekmektedir.

Asil ve yedek aday listesi

31 Mart 2023

Sınava girecek aday sayısı 30 olarak belirlenmiştir. Ön başvuru listesinde adı ilan edilen adaylar arasından 30’un üzerinde başvuru olması durumunda sınava girmeye hak kazanacak adayları belirlemek için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisinde, 31 Mart 2023 saat 13.00’daNoter huzurunda ve adayların katılımına açık bir şekilde kura çekimi gerçekleştirilecektir. Sınava girmeye hak kazanan asil ve yedek adaylar aynı gün https://egetipdenklik-med.ege.edu.tr/ sitesinden ilan edilecektir.  

Sınav ücreti

3-17 Nisan 2023

Sınava girmeye hak kazanan asil adayların aşağıda verilen hesap numarasına 8500 TL (KDV dahil) sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.

Sınav ücreti;

Ege Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün

T.C.Ziraat Bankası Ege Tıp Şubesi

TR920001001446072168935019  Iban no’lu hesabına yatırılacaktır.

Ücret yatırılırken adayların ad, soyadlarını ve Türk (TC) veya yabancı uyruklu (YU) vatandaşlar için vatandaşlık numaralarını dekonta yazdırmaları gerekmektedir.

Sınava girmeye hak kazanan adaylar ıslak imzalı ön başvuru çıktılarının tarayıcı görüntüsünü veya fotoğrafını ve sınav ücretini yatırdıklarını gösteren dekontun bir örneğini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Sekreterliğine 17 Nisan 2023 saat 17.00’ye kadar elden veya  egetipdenklik@mail.ege.edu.tr  e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir.

Belgelerini teslim etmeyen adaylar sınava alınmayacaktır yerine yedek adaylar çağrılacaktır.

Yedek aday başvuru süresi

24-26 Nisan 2023

Sınava çağrılan yedek adaylar ıslak imzalı ön başvuru çıktılarının tarayıcı görüntüsünü veya fotoğrafını ve sınav ücretini yatırdıklarını gösteren dekontun bir örneğini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Sekreterliğine 26 Nisan 2023 saat 17.00’ye kadar elden veya  egetipdenklik@mail.ege.edu.tr  adresine e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir.

 

Sınava girecek adayların ilan listesi

28 Nisan 2023

Sınav başvuruları kabul edilen ve sınava girmeye hak kazanan adaylar listesi https://egetipdenklik-med.ege.edu.tr/ adresinden ilan edilecektir.

Adayın sınava girerken yanında bulundurması gereken belgeler

  • Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belge ibraz etmek zorundadırlar.
  • 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
  • Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş vb.

Sınav Yöntemi

Nesnel Yapılandırılmış Klinik Sınav yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki ayrı günde, iki ayrı oturum şeklinde yapılacaktır.

Yazılı sınav

22 Mayıs 2023

Saat 10.00-12.00 Tıp Fakültesi Hastanesi İçi 3 Nolu Amfi

Uygulama sınavı

23 Mayıs 2023

Saat 09.00-17.00 Dekanlık Binası Tıp Eğitimi Anabilim Dalı, Beceri Laboratuvarı ve Simüle Hasta Laboratuvarı

Sınavın geçersiz sayılma durumu

Kopya eylemine karışmış olan, belgeleri eksik veya geçersiz olduğu halde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları halde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları incelenerek geçersiz sayılacaktır.

Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, Ön Başvuru Formuna yazılan bilgilerdeki eksik ve hatalar nedeniyle doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerinden sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ